Το νησί της Αντιπάρου

Το νησί της Αντιπάρου

Νιώστε τη μαγεία της Αντιπάρου

Ένα μικρό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, όπου η ομορφιά του υπερνικά κατά πολύ το μέγεθός του. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός ναυτικού μιλίου από την Πάρο, απ’ όπου μπορείτε να έρθετε με φέρι από το λιμανάκι της Πούντας, είτε με καραβάκι απ’ ευθείας από την Παροικιά. Τα 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής της Αντιπάρου προσφέρουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες παραλίες.

Στη χώρα του νησιού τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα λευκοβαμμένα σπίτια περικυκλωμένα από ροζ και μωβ μπουκαμβίλιες δημιουργούν μια μαγευτική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα που σας προκαλεί να την ανακαλύψετε.

Στην πλατεία της Χώρας, το δρομάκι μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου οδηγεί στην είσοδο του βενετσιάνικου κάστρου της Αντιπάρου, τον πρώτο πυρήνα του οικισμού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με πανοραμική θέα, καθώς και πλήθος άλλων μικρών εκκλησιών σ’ όλο το νησί. Αξίζει ακόμα να δείτε το νησί του Δεσποτικού, νότια της Αντιπάρου, όπως και τις θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή του Άη Γιώργη.